"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Заява ЦГС щодо відмови харчувати військовослужбовців PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
Неділя, 13 лютого 2011 21:25

Центр громадянських свобод заявляє, що проблеми в Збройних Силах України в найближчому часі будуть ще більше загострюватися. Це яскраво засвідчила ситуація, яка склалася з відмовою ТОВ “Івала” продовжувати харчування 15 тис. військовослужбовців у 2011 році. Публікуємо заяву повністю:

У сучасних умовах Міністерство оборони вичерпало свій потенціал ефективно керувати збройними силами.

Сьогоднішнє зволікання з побудовою в Україні професійної армії тільки ускладнює ситуацію та призводить до неефективного витрачання коштів. Наслідком таких витрат Міністерства оборони є незадоволення усіх сторін – платників податків, молоді, бізнесу та навіть самої влади. Центр громадянських свобод 2-й рік є учасником міжнародного проекту захисту прав призовників. За цей час ми стали свідками того, як держава повністю зупинила перехід до формування професійної армії, жодним чином не обґрунтовуючи свої дії перед суспільством.

Країна тупцює на місці. Політика половинчастих та невпевнених кроків напівреформ української армії давно себе вичерпала. Ми закликаємо уряд припинити здійснення примусових призовів на строкову військову службу у мирний час і використати кошти, на матеріально-технічну підготовку та утримання офіцерського складу та контрактників. Останній осінній призов обійшовся державі в 1,7 млн. грн. (64,5 грн. на одного призовника) тільки на здійснення оформлення документів. Значно більше коштувало харчування та перевезення.

Заборгованість тільки перед ТОВ «Івала» становить 71 млн. грн. У той час, коли збройні сили покидають талановиті офіцери, досвідчені контрактники, висококласні спеціалісти, Мінооборони витрачає обмежені бюджетні ресурси на виловлювання юнаків 18-25 років.

Центр громадянських свобод вважає, що тільки після того, як будуть забезпечені професіонали, держава може дозволити здійснювати витрати на підготовку призовників та резервістів. Закликаємо керівництво держави проявити послідовність та реалізувати політичну програму і військову українську доктрину з переходу на професійну армію вже сьогодні. Зокрема в частині відмови від примусової строкової служби в Збройних Силах та концентрації коштів для контрактників та офіцерів.

Владо, нагодуй хоча б тих, хто служить добровільно!

Джерело : Центр громадянських свобод
Автор : Олександра Матвійчук

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1556060

Останнє оновлення ( Неділя, 13 лютого 2011 21:28 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva